Popo önemli ! ! ! Diyorsan okumalısın



karikatür, düşmüş, kötü düştüm
Düşmüşlüğüm pek yoktur, kolay kolay düşmem ama bütün düşmelerim çok komik ve efsanevidir :) Bildiğiniz üzere birini de bu sıra yaşadım. Kuyruk sokumunda bir, belde iki adet olmak üzere çatlaklarım, bana haftalardır azap çektiren ve neyse ki yavaş yavaş geçmeye başlayan ağrılarım var.



Sağlıkçı olmanın da etkisiyle sayısız doktor ve uzman ile yapılan görüşmeler sonucu pek çok şey öğrendim ve paylaşmak istedim sizlerle de. Kar, buz, yağmur kapıda... Sonuçta başınıza gelebilir.

Rivayete göre insanın 4 ayaktan 2ye geçiş yaparak yürümesi sonucu birleşen 4 adet kemikcik kuyruk sokumunu oluşturuyor. Zaman zaman bu kemikler tekrar ayrılıyor, çatlıyor yada eğriliyor. Ve dayanılmaz, yaşam kalitesini düşüren ağrılara sebep oluyor.

Sadece düşme ve çatlama ile oluşmuyormuş bu ağrılar. Kuyruk sokumunun fazla eğri bir yapı alması yada doğuştan öyle olması bile bu ağrıların "KOKSİGODİNİ"NİN sebebi olabilir. Normal doğum sonrası da yine hızlı doğum yada iri bir bebek aynı eğrilik yada birleşmiş kemiklerde ayrılmaya sebep olabilir.

Benim durumum ayrılma yada eğrilme olmadığı için biraz daha farklı fakat bu ayrılma yada eğrilme durumları için aynı zamanda ödem riskide olması ağrı halini biraz daha arttırma ihtimali içeriyor.


Oturarak düşme tabir edilen şekilde düştüğüm için şanslıyım biraz aslında. Açım biraz daha eğri olsa omurgamı zedeleme, felç yada daha ağır sakatlanma ve öyle kalma ihtimalim artacaktı. Bu yüzden üzülemedik bile ilk düştüğüm zamanlar kocam da ben de.

Yanyana olup o çıkan sesi ikimizde duyduğumuz için korkumuz daha büyüktü. Çatlak bizim için daha sevindirici oldu. Fakat bu durumunda şu yanı kötü iki üç senelere kadar uzayan ağrı çektiğini söyleyen vakalar.

İşte bunun bu kadar uzun olmaması için elinizden geleni yapmak yine size düşüyor.

*** Öncelikle ağrıyla karşılaştığınızda en kısa zamanda doktora başvurun.

*** Doktorunuz medikal tedavi önerdiğinde hangi şekilde ve ne zaman kullanacağınız çok iyi öğrenin. (Bana mantıklı gelen ve danıştığımda doktorlarında onayladığı medikal tedavinin en son çare olması. Ben biraz bu konuda hassas ve inatçı olduğum için ağızdan hiç ağrı kesici almadım. eşiminde desteğiyle solüsyon ve ağrı kesici özellikli kremlerle ilk dayanılmaz ağrıları geçirdim.)

*** Size muhtemelen oturma yastığı önereceklerdir. Ortopedik olmayan herhangi bir yastığı kullanmayın. O tarz ürünlerin bir kısma destek olurken bir taraftanda ağırlık dengesini etkileyerek başka baskı noktalarında sıkıntı oluşturmaları muhtemelmiş. Çok ağrıyan hiç oturamadığınız zamanlarda evet kullanın ama bağımlısı olmayın.

*** Eğer zaman zaman kuyruk sokumunda ağrı batma şişlik hissi vs hissediyorsanız doktorunuza başvurun. Kulaktan dolma hiç bir şey yapmayın. O bölgede çok önemli sinirler var ve onlarda hasar oluşturmak istemezsiniz.

*** Eğer ağrılar uzun süre devam ederse ve inatçıysa o zaman steroidler, küçük operasyonlar, akupunktur veya sinir blokajları gibi yöntemler devreye girebiliyor. Bu noktaya getirmemek için maksimum dikkat göstermelisiniz.

Kadınlarda erkeklerden daha sık görülüyor. Başından herhangibir kuyruk sokumu yada bel travması geçiren kadınların hamile kalmayı düşündüklerinde tekrar bir muayeneden geçmeleri tavsiyem. Çünkü vucut ağırlığınız değiştikçe problem nuksedebilir ve röntgen vs içinize sinmeyecektir. Elinizde gebelikten hemen önceki sonuçlar olursa doktorunuzla buradan hareketle görüşebilirsiniz. Çoğu zaman doktorlar böyle durumlarda risk görmezler fakat bazen de normal doğumu sakıncalı bulabilirler. Rahat etmek açısından önceden önlem almanızda fayda olacaktır.

Benim son durumum oturup kalkarken ve yorulduğumda batmalarım devam etmekte. Önümüzdeki ay içinde bir kez daha röntgen çektirmem gerekebilir. İyileşme sürecindeyim ve aynı acıyı çekenlerin çabucak iyileşmelerini dilerim.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ewa network review