Bugun burda cumartesi! Beli sakata bile...

Masmavi bir gokyuzu...

Kusursuz yumusaklikta ipek bir şal gibi bedeninizi saran hava... 

Kasım ayındayız üstelik, lütuf gibi!

Calismak zorunda olanlar olmali, evde, okulda, ofiste, dukkanda kalmak zorundakiler de!

Bu havada evde mi oturulur, calisilir mi bu guzel cumartesi gununde, off temizlik mi yine! Diyecek olanlar icin iste minik bir bilgilendirme niteliginde, bir beli sakat bile bugun neler yapabilir bilmelisiniz!

Bel kemikleri ve koksiks bolgesindeki catlaklar oldukca kisitliyor hareketlerimi. Ucuncu haftaya girdik hala dikkatli olmam gerek. Ayaga kalkabiliyorum ama dinlenmek icin zamanimin cogunu yatakta gecirmeliyim. Sahsi islerimde aksama yok ama kendimi ev isleriyle falan cok yormamaliyim ki surec uzamasin. Disariya cikabilirim elbet ama cikmamaliyim ki agrilarim artmasin. Oturmak bile yasak hatta :) Durumun ozetini aktardiktan sonra gelelim cumartesimin akibetine!

Sabah erken bir saatte gunun en taze isiklarinin gozlere nufus etmesine izin verilir. Yaklasik 8bucuk civari cocuklarla yatak keyfi cumartesi sevismesi ve gobus ziyafeti. Bir babaya bir anneye beni al onu alma sebeklikleri afiyetle izlenir.

Saat 9 olmus bile evin babasi mama kazanmak icin ise ugurlanir. Sonra yukariya cikmadan alt katin bir iki cami acilir, babamiz cocuklarin suyunu mamasini tazelemis mi diye bakilir ki ellerine saglik tabiki tazelemis, iyi ki var diye şükredilir. Ciceklerle sohbet edilir kuruyan yapraklar temizlenir ve sulari verilir. O da nesi sardunyanin cicek bebegi ve difenbahyanin bebek yapragi biraz daha buyumus. En guzel cumartesi hediyesi.


O esnada cay suyu koyduk, yesil cayimizi ve kitabimizi da kaptik yavas yavas yataga geri donme vakti saat 10 olmus, ne cabuk gecti.

Merdivenler biraz zor bitiyor tabi yavas inip cikinca. Dapi yanimdan iki kez inip cikar kuyruk fora sekilde, heyecanli! "Yataga mi yataga mi oynayacak miyiz ariyla mi oynayacagiz ha ari da oynayacak mi" yavas olmam her an geri donecegim diye onu korkutuyor olmali.

Yukarida ilk iş biraz terasa cikmak miiss gibi havayi kacirmamak. Ohh yesil cayimiz da var, biraz burada mola verebiliriz dapi. Salincakta uzun sure oturamiyoruz tabi annenin agrisi var, anlayisla karsiliyor ufaklik ve dogruca yataga geciyoruz.

Kitabimiz yine cookk akici ve heyecan verici, en azindan bizim icin :) bilimsel makaleler okuyor bilimi ve bilim insanlarini anlamaya calisiyoruz. Yine bir tanesi tam da iki gece once kocayla tartistigimiz konuyla alakali hem de taa 1800lerde benim gecen gece savundugum seylerin deneylerini yapmis ve sonuclarini yayinlamis Watson! Aman tanrim bunu not etmeli aksam anlatmaliyim, yo hayır aksami bekleyemem hemen aramaliyim! Koca trafikte hala malum istanbul, o pek anlamiyor ama ben yine de heyecanla okuyorum makaleyi. Ekliyorum "1800 lerde yasamis biri benimle ayni seyleri dusunmus gordun mu kocacim sacma degilmis dusunduklerim. Ayy cok mutluyum birileri benimle ayni seyleri dusununce cok mutlu oluyorum!" O guluyor tabi ve muhtemelen yine su geciyor aklindan "delisin melisin ama yine de seviyom len seni"

Uuvv saat 11 olmus bile :) bir kac makale daha okuyup biraz dinlenip tekrar kalkmayi planliyorum. Tatil gunleri yatmayi sevmem cocuklugumdan beri, aksine is gunlerinde okul gunlerinde olan hantalligim ucup gidiverir. Erken kalkmali ve maksimum faydalanmaliyim her guzel tatil gununden! Biraz daha kitap okumali, biraz daha film izlemeli, biraz daha gokyuzune bakmali, biraz daha cay icmeli, biraz daha cok gulmeli ve daha daha daha cok zaman gecirmeliyiz cocuklarla!

Sizler de evlerinizde, is yerlerinizde ve hatta benim gibi yataklatinizda bile olsaniz! Hasta, hamile, engelli, calisan, anne, baba, evlat, isci, patron kim iseniz nerede ne haldeyseniz fark etmez, cumartesinin tadini cikartmak paha bicilemez!


Kizli erkekli, 
Anneli kizli, 
Kedili kopekli,
Çarsili pazarli,
Gulmeli eglenmeli, 
Gezmeli gormeli, 
Sevmeli, sevmeli, sevmelii, sevmeliiii bir cumartesi olsun!


Don't Worry Be Happy Now!


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ewa network review